Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!
Aanmelden
Een kijkje in de Maartjestuin.
Marjon van Berkel ( Maartje) heet u van harte welkom in de Maartjestuin:

"Onze tuin ligt verscholen achter een boswal temidden van de weilanden en tegenover de bossen van Landgoed "Heerlijkheid de Eese". De tuin bestaat uit enkele tuinkamers, ik begin voor u bij de entree van de tuin."

Voortuin.
Voortuin met oa. een buxustuin met vormsnoei. Een ronde buxusborder met rozen en verbena's.

Eerste tuinkamer.
Boomgaard met diverse soorten fruitbomen.

Tuinkamer klassiek vormgegeven gazon.
Mijn lievelingstuin met een klassiek vormgegeven gazon met aan weerszijden borders. Links een schaduwborder (deze ligt half in de boswal verscholen) en rechts de zonneborder met een verscheidenheid aan bijzondere vaste planten, overwegend in pastelkleuren oa. Anthemis Sauce Hollandaise, Campanula Pouffé, Baptisia, hele mooie Penstemons, Miscanthus” Morning Light”, Stipa Gigantea. Bezoekers hebben al vele malen genoemd dat ze in deze border de sfeer van Ton Terlinden terug vinden. In de schaduwborder vindt u oa. diverse roze Phlomissen, reuze salomonszegel, de valse Salomonszegel Lunaria’s, enz.. In de bomen klimmen diverse clematissen en rambler rozen, u moet dus ook beslist even omhoog kijken.

Tuinkamer.
Verdeeld in twee kamers met oa. een overdekt terras waar u heerlijk kunt genieten van het uitzicht op de bossen van landgoed “de Eese” met natuurlijk een kopje verse thee of koffie. In deze tuin veel borders in oa. roze/paars maar ook een ‘heftige’ border in geel/rood/oranje met natuurlijk weer bijzondere vaste planten.

Achterste grote tuin.
U vindt hier grote Vernonia's van wel twee meter hoog! Scrovolaria's, Penstemons enz… Ook is er een rozenberceau die uitkomt op een zitje onder de bomen, romantisch plekje! Over de berceau oa. Blue Magenta, New Dawn, Paul Himalaya's. Verder een groot gazon met de roos Mrs Alfred Carriere tegen een klimzuil. In deze tuinkamer staan diverse zitjes waar u heerlijk kunt genieten van een kopje koffie of thee.

Zijtuin met hortensialaan.
Een romantisch hortensia laantje onder de bolacacia's door.

Theehuis in een eenvoudig boerenschuur met terras.
Rozentuin met diverse vaste planten en eenjarigen, gecombineerd met diverse dahlia's. Paardenbak met de shetlander Ruben en Arabisch volbloed Ferrum.