Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!
Aanmelden
Arrangementen

Weldadig Tuin-, Lunch- en Kunstarrangement

U kunt een leuke dag uit plannen door een bezoek te brengen aan Galerie ‘Beeldschoon’ bij de Pol en de Maartjestuin in Eesveen.

Galerie ‘Beeldschoon’ is gevestigd in de Kop van Overijssel tussen Nationaal Natuurgebied De Weerribben, het bosgebied De Woldberg en Landgoed De Eese.

De Maartjestuin ligt tegenover landgoed “Heerlijkheid de Eese”, is een veel bezochte bezoekerstuin, die bestaat uit diverse tuinkamers, gescheiden door strak gesnoeide hagen, en borders vol bijzondere vaste planten en rozen.

Ton en Ria Rietveld ontvangen u rond 10.30 uur met koffie of thee en iets lekkers. Daarna kunt u de galerie met aangrenzende tuin bezoeken. Er is veel Kunst van professionele kunstenaars te bewonderen voor binnen en buiten in diverse materialen en disciplines.

Rond 12.15 uur verlaat u De Pol met een zakje bloemenzaad, fiets- of autoroute en gaat u richting De Maartjestuin (5,8 km). U kunt dit per fiets, wandelend of per auto doen.

Maartje ontvangt u rond 12.30 uur om te genieten van een heerlijke lunch met zoveel mogelijk biologische en streekeigen producten) U mag plaatsnemen op het sfeervolle gedekte terras en genieten van al het lekkers. Maartje vertelt u graag over het ontstaan van de tuin en over alle bijzondere planten in haar tuin. Na afloop – u komt (waarschijnlijk) over landgoed ”Heerlijkheid de Eese” (midden in de route) – kunt u ook nog een stop maken om een korte wandeling rond het kasteeltje en het koetshuis te maken.

Bij aankoop van een kunstwerk bij Beeldentuin en Galerie ontvangt u een korting van 5%.

Informatie

Kosten
€29,50

Voorwaarden
Arrangement te boeken van april t/m november (ma t/m za) Niet te reserveren op Hemelvaartsdag en 1e en 2e Pinksterdag.

Overige opmerkingen
Eventueel zijn er fietsen of e-bikes te huur. Wel van tevoren even reserveren!

Contact

Inbegrepen in Arrangement

 • Weldadige ontvangst met koffie/thee en wat lekkers bij Galerie ‘Beeldschoon’ met gratis zakje bloemenzaad.
 • Weldadige tuinbezichtiging en lunch in de Maartjestuin.
 • Gratis stekje uit de collectie van Maartje!
 • Gratis wandeling rond Kasteeltje en Koetshuis
 • Gratis Fiets/wandelroute Tuin-, Lunch- en kunstarrangement.
 • Gratis fiets- en autoroute: Beeldschoon & Weldadig KunstRondje, Weldadig Rondje en Museum Rondje.

Weldadig Fiets-, Tuin en Luncharrangement

U kunt een leuke dag uit plannen door een fietstocht te maken door de ”Koloniën van Weldadigheid”. U begint in Noordwolde waar u de fiets(en) en/of e-bike(s) ophaalt bij Fietsplus Noordwolde, welke gelegen is vlak naast het Vlechtmuseum. Hier krijgt u een gratis fietskaart mee.

Onderweg komt u langs de prachtige monumenten van de Koloniën, maar ook door schitterende natuurgebieden. Aan de rand van Landgoed de Eese en langs de route van het” Weldadige Rondje” ligt de Maartjestuin. Deze tuin is met veel zorg en passie aangelegd en onderhouden. Er zijn diverse tuinkamers met prachtig ingerichte bloemenborders, Maartje vertelt u er graag over.

Op deze rustgevende locatie staat er een heerlijke lunch (met streekeigen producten) op u te wachten. Met een volle maag en tevreden gevoel kunt u dan weer uw fietsroute vervolgen, om ten slotte, aan het einde van de dag uw fietsen en of e-bikes bij Fietsplus Noordwolde weer in te leveren.

Informatie

Kosten
€29,50 (met gewone fiets) of €42,50 (met E-bike)

Voorwaarden
Reservering mogelijk van april t/m november di t/m za 11.00-17.00 uur.

Overige opmerkingen
-

Contact

Inbegrepen in Arrangement

 • Weldadige ontvangst met uitreiking van de fietskaart “Weldadig Rondje”
 • Weldadige fietsroute langs de mooiste plekjes van de” Kolonie van Weldadigheid”.
 • Weldadige ontvangst in de Maartjestuin, waar u een heerlijke Lunch geserveerd krijgt.
 • Gratis stekje of zaad uit Maartjes planten collectie.
 • Gratis parkeren bij Fietsplus Noordwolde.

Weldadig Kunstrondje

Heerlijk genieten van Kunst, Cultuur en Natuur. Het Weldadige Kunstrondje van 49km kunt u op de fiets of natuurlijk met de auto doen. U komt langs meer dan 10 verschillende locaties waar u verschillende kunstwerken kunt bewonderen. Bij ieder kunstwerk staat een beschrijving over de kunstenaar en zijn kunstwerk.

Bij De Maartjestuin staan 2 prachtige grote kunstwerken in de mooie tuin opgesteld, maar er is meer o.a. zijn er diverse glaskunstwerken, keramiek, rvs en beeldhouwwerken. Bovendien is De Maartjestuin een Theeschenkerij. u kunt dus ook nog even heerlijk genieten van een lekker kopje koffie/thee met een huisgemaakte lekkernij, een lunch of misschien een High Tea.

Informatie

Kosten
-

Voorwaarden
Reservering mogelijk van april t/m november di t/m za 11.00-17.00 uur.

Overige opmerkingen
-

Contact

Inbegrepen in Arrangement

  Bezoekerstuin.
  Nederlandse Tuinen Stichting

  Maartjestuin is aangesloten bij de NTS (Nederlandse tuinenstichting).

  Nieuwsbrief.Meld u nu vrijblijvend aan voor de nieuwsbrief en mis geen enkel tuin nieuws.